Analytische Therapie

Gerdien van der Stoel. MSc.

 

Vertel het me en ik zal het vergeten.Laat het me zien en ik zal het onthouden.Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken

 

 

Therapie

 

Ontdek de diepgaande transformatie die mogelijk is met analytische therapie. Duik in de diepten van je eigen psyche, onthul verborgen patronen en herstel de balans tussen je innerlijke wereld en de buitenwereld. Ervaar de helende kracht van zelfinzicht en kom tot een dieper begrip van jezelf. Stap in de reis van persoonlijke groei en ontplooiing met analytische therapie

Coaching
 

Zingeving, energie en plezier  begint bij het (her)ontdekken en omarmen van jouw authentieke kracht. Onze coaching brengt jouw unieke kwaliteiten naar voren en helpt je blokkades en patronen te doorbreken. Bereid je voor op een transformerende reis waarin je als leider straalt met zelfvertrouwen, impact en succes.

Training

 

Ontdek de kracht van persoonlijke groei en effectieve teamdynamiek met onze trainingen, waarbij de mens binnen het team centraal staat. Met authenticiteit en verbinding als fundament leggen we de basis voor succesvolle samenwerking en heldere communicatie. Het functioneren vanuit je authentieke zelf bevordert  je gezondheid en geeft energie.

 

 

 

 

Wat is analytische therapie?

De therapie vindt zijn oorsprong in het werk van C.G. Jung en S. Freud. Zij beschouwen psychische klachten en levensproblemen als manifestaties van dieper gelegen, onbewuste conflicten in de psyche van de mens. Dit gedachtegoed is inmiddels uitgegroeid tot een basis van waaruit wereldwijd therapie bedreven wordt. Het is sterk doorontwikkeld en meegegaan met de vragen van onze tijd.

In de huidige tijd wordt veel van ons als mens gevraagd op het gebied van relatie, gezin en werk en vriendschappen.. Er zijn tijden waarin de druk door alle eisen en verwachtingen te hoog wordt. De spanning tussen wat je eigenlijk voelt en wat je wilt, kan dan als last ervaren worden. Blijf je met deze spanning doorgaan dan gaat dat zelden vanzelf weg. Dit met vele mogelijke psychische klachten en symptomen als gevolg. De reguliere ggz loopt vol en vast en biedt niet altijd de juiste vorm van therapie.

 

Traditionele psychologie, die cognitief en gedragsmatig te werk gaat, richt haar aandacht eenzijdig op het cognitieve bewustzijn. Maar Einstein constateerde al dat je een probleem niet kunt oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt. Binnen de jungiaanse psychotherapie en in het gezondheidscentrum staat de hele mens centraal en heb je profijt van een multidisciplinaire aanpak.

 

 

 

Voor wie is de therapie geschikt?

 

Psychotherapie op basis van dieptepsychologie (analytische therapie) is effectief in het behandelen van onder andere:

 

  •  Depressie

  •  Angst

  •  Stress en burn-out

  •  Zingeving- en identiteitsvraagstukken

  •  Trauma en PTSS

  •  Levensfase- en overgangsproblematiek

  •  Rouw

  •  Relatieproblemen

Tarieven & vergoedingen

Therapie sessie 60 min
€ 100 (vrij van btw)
Coaching sessie 60 min
€ 100 (excl. btw)
Training
Maatwerk

Het is mogelijk dat uw zorgverzekeraar de sessies volledig of een deel hiervan vergoedt. Dit hangt af van uw aanvullende verzekering met vergoeding voor alternatieve/complementaire geneeswijzen. Elk jaar bekijken de zorgverzekeraars hun beleid hierop en veranderen dit. Daarom raden we u aan om via deze link 

http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/psychotherapie