Muziektherapie

Muziek spreekt in alle talen, ook op momenten dat er misschien geen woorden voor zijn. Met muziektherapie gaan wij samen op zoek naar de klanken, oefeningen en instrumenten die passend zijn voor jouw doel.

?

Wat is muziektherapie?

 

B ij muziektherapie zijn de oefeningen in de sessies ervaringsgericht. Dat betekent dat er vanuit muziek werkvormen worden aangeboden die gericht zijn op het denken, voelen en doen. De therapie biedt een veilige omgeving om te herkennen, uiten en te ontdekken. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten, stroming in situaties waar je in vastloopt en/of doorbreken van vaste patronen om te mogen en kunnen ontwikkelen.

Voorbeelden waarbij muziektherapie kan worden ingezet:

  • Ontdekken van jezelf;

  • Versterking zelfbeeld;

  • Expressie;

  • Communicatie en sociaal functioneren;

  • Emotieregulatie;

  • Grensbeleving;

  • Spanning regulatie en prikkelverwerking;

  • Stimulatie van grove en fijne motoriek;

  • Verwerking en acceptatie.

Muziek spreekt in alle talen, ook op momenten dat er misschien geen woorden voor zijn. Met muziektherapie gaan wij samen op zoek naar de klanken, oefeningen en instrumenten die passend zijn voor jouw doel. Hierbij is ruimte voor kleine en grote stappen, met aandacht voor eigen ontwikkeling. Muziek kan helpen herinneren, in beweging zetten, ontdekken. Muziek kan speels zijn, of juist serieus. Alleen, samen, stil of juist luid. Muziektherapie is geschikt voor ieder die kan genieten van muziek, zonder dat er ervaring binnen muziek nodig is.

 

Na de intake start het traject met de kennismaking, waarbij er ruimte wordt gecreëerd om elkaar te leren kennen binnen en buiten het vakgebied. Muziektherapie en Spraak- en Dramatherapie hebben gemiddeld twaalf sessies (exclusief evaluatiemomenten). Dit wordt op maat besloten, waardoor het ook mogelijk is om hier van af te wijken.

Kom in contact met de administratie voor meer informatie en/of om te kijken of muziektherapie bij je past.

 

Jua Toonen

Jua Toonen is in 2018 afgestudeerd aan de Vaktherapie Muziek opleiding van Hogeschool Leiden. In 2021 heeft zij het vak Sound Studies afgerond op Lund University in Zweden. Jua is werkzaam op maandag, woensdag en donderdag.

Jua is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

FVB: Lidnummer 111022

NFG: Lidnummer 9616


Mobiel Jua: 06 38 28 93 75

Informatie

Tarieven

Intakegesprek (60 min)
€ 75
(obeservatie)Sessie (60 min)
€ 75
Evaluatiegesprek (60 min)
€ 75

Vergoedingen

Voor meer informatie over vergoedingen kunt u kijken op: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie

Algemene voorwaarden

Hier vind u een link naar onze algemene voorwaarden: Algemene Voorwaarden 

Klachtenprocedure

Heeft u problemen met de therapie?

Als u problemen heeft met de inzet van de therapie of het verloop daarvan, dan hoor ik dit graag en zal dit graag met u bespreken en oplossen.

Vragen over facturen of vergoedingen?

Voor vragen over onze rekeningen en problemen met de financiële afwikkeling kunt u contact opnemen met de administratie. U kunt vragen naar Peter.

Wilt u een klacht indienen?

Als u klachten heeft, dan sta ik daarvoor open. Ik hoop dat u mij dit dan laat weten, dan probeer ik dat in overleg met u op te lossen. Mocht u liever met iemand anders de klacht willen bespreken, dan kunt u ook contact opnemen met mijn beroepsgroep:

Stuur een mail naar klacht@vaktherapie.nl of een brief naar FVB, Fivelingo 253, 3524 BN UTRECHT met contactgegevens, een omschrijving van de klacht inclusief plaats en tijdstip en gegevens van de therapeut waar het om gaat.