Spraak- & dramatherapie

Spraaktherapie heeft een helend en harmoniserende werking op het lichaam. Ritmische spraakoefeningen en verschillende klanken in de spraak zorgen voor een balans tussen in- en ontspanning.

?

Wat is spraak- & dramatherapie?

Spraak- & Dramatherapie

Spraaktherapie heeft een helend en harmoniserende werking op het lichaam. Ritmische spraakoefeningen en verschillende klanken in de spraak zorgen voor een balans tussen in- en ontspanning. Het leren van de juiste spraakoefeningen helpen je bij een gezonde ademhaling, sterkere articulering en stemproblematiek.
In het doen alsof van de Dramatherapie ontstaat er ruimte in een veilige situatie om nieuw gedrag uit te proberen. Hierin kun je lastige situaties oefenen en emotionele ervaringen (onbewust) doorwerken.
In de Spraak- en Dramatherapie worden beide therapieën gebruikt tijdens de sessie waarbij er soms meer nadruk bij het een of het ander wordt gelegd. Middelen zoals bewegingsoefeningen, verhalen, gedichten, bord-, groeps- en rollenspellen en improvisatie scènes en/of rollenspellen.

B ij spraak- en dramatherapie zijn de oefeningen in de sessies ervaringsgericht. Dat betekent dat er vanuit spraak & drama werkvormen  worden aangeboden die gericht zijn op het denken, voelen en doen. De therapie biedt een veilige omgeving om te herkennen, uiten en te ontdekken. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten, stroming in situaties waar je in vastloopt en/of doorbreken van vaste patronen om te mogen en kunnen ontwikkelen.

Voorbeelden waarbij muziektherapie kan worden ingezet:

  • Ontdekken van jezelf;

  • Versterking zelfbeeld;

  • Expressie;

  • Communicatie en sociaal functioneren;

  • Emotieregulatie;

  • Grensbeleving;

  • Spanning regulatie en prikkelverwerking;

  • Stimulatie van grove en fijne motoriek;

  • Verwerking en acceptatie.

Na de intake start het traject met de kennismaking, waarbij er ruimte wordt gecreëerd om elkaar te leren kennen binnen en buiten het vakgebied. Bij Spraak- en Dramatherapie bestaat een traject uit gemiddeld twaalf sessies (exclusief evaluatiemomenten). Dit wordt op maat besloten, waardoor het ook mogelijk is om hier van af te wijken.

Kom in contact met de administratie voor meer informatie en/of om te kijken of spraak- en dramatherapie bij je past.

Adinda Kloekke

Adinda Kloekke is in 2021 afgestudeerd aan de Vaktherapie Spraak & Drama opleiding van Hogeschool Leiden. Adinda is per september 2022 werkzaam op maandag, dinsdag en woensdagmiddag.

Adinda is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

FVB: Lidnummer 11476

NFG: Lidnummer 9613


Mobiel Adinda: 06 38 47 57 37
 

Lisa Postma

Lisa Postma is in juli 2022 afgestudeerd aan de Vaktherapie Spraak & Drama opleiding van Hogeschool Leiden. Lisa is per september 2022 werkzaam op woesndag, donderdag en vrijdag.

Lisa is aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:

FVB: Lidnummer 113166 


Mobiel Lisa: 06 42 64 09 73

Tarieven

Intakegesprek (60 min)
€ 75
(obeservatie)Sessie (60 min)
€ 75
Evaluatiegesprek (60 min)
€ 75